La CUP reclama al Regidor de Sant Andreu la fi de la censura i la investigació de la repressió política a la Festa Major Reivindicativa.

En el marc de l’Audiència Pública del Districte de Sant Andreu, la CUP de Barcelona ha adreçat dues preguntes al Consell del Districte, i concretament a Raimond Blasi, Regidor de Sant Andreu, sobre la censura i repressió polítiques a la Festa Major Reivindicativa, organitzada per La Trinxera, Endavant i la CUP:

“a) En primer lloc i en relació a l’acte “Fes-li un gol a la constitució” consistent en un torneig de futbol, voleibol i bàsquet, a que és deguda la censura del títol? Es necessari aclarir que aquesta censura del nom de l’acte ens la ha comunicat el Conseller de Cultura del Districte, Sr. Francesc Ivars. Ens podria explicar la defensa acèrrima que fa el Districte de la constitució espanyola, aquella que ens prohibeix exercir el dret d’autodeterminació, el dret a decidir, la constitució que empara les retallades a l’estatut d’autonomia, la constitució que ens sotmet a l’estat espanyol?

b) En relació a l’actuació policial del dissabte 3 de Desembre a les 3,30 hores de la matinada als Jardinets de Can Fabra, la música portava ja estona apagada, la gent estava marxant poc a poc i tranquil•lament sense cap alteració de l’ordre públic, va aparèixer una dotació del cos d’UPAS de la Guàrdia Urbana i amb formació militar començà a empènyer els assistents del concert de la Festa Major Reivindicativa, donant cops i provocant als allà congregats, creant una evident situació de risc per l’ordre públic, que gràcies a la maduresa dels assistents, es va evitar. Quan la gent que organitzava el concert es va dirigir als agents a fi d’evitar situacions que poguessin derivar en problemes d’ordre públic, aquests es van dirigir utilitzant exactament aquests termes en concret: “cómeme la polla”, “gilipollas”, “vas drogado”, davant d’aquesta situació es va optar per trucar a la Tècnica de Cultura del Districte, moment en el qual els agents van dir entre altres coses “me la suda el político de turno con el que hables”. La pregunta és, aquesta actuació estava ordenada pel Districte? Si no és així, es pensa obrir un expedient d’investigació dels fets i de l’actuació de la Guàrdia Urbana, a fi d’identificar qui va ordenar aquesta actuació i quins van ser els policies que van tractar amb evident falta de respecte als assistents al concert i als organitzador de la FMR?”

Cap de les respostes obtingudes han posat a la llum gaire informació més:

En relació a la no publicació de l’acte “Fes-li un gol a la Constitució” al programa de festes, el Regidor manifesta que no és coneixedor d’aquesta censura.

Sobta que el màxim responsable del Districte no conegui la censura, i més quan, l’organització de la Festa Major Reivindicativa (FMR) es va reunir prèviament, i dues vegades, amb el Conseller de Cultura de Sant Andreu (també de CiU, com el Regidor) per evitar que l’acte fos censurat al programa de festes, i la resposta que es va donar per part del Conseller, fou que l’equip de govern no permetria la publicació de l’acte al programa.

Com a CUP, no entenem la defensa acèrrima de la constitució per part de CiU, i menys quan en altres municipis els Regidors de CiU han votat a favor d’una moció, declarant el municipi “moralment exclòs de la constitució espanyola”, no entenem aquest doble joc.

En el torn de rèplica, el representant de la CUP ha demanat directament un compromís en ferm per part del regidor a no censurar l’acte al programa de festes l’any vinent, però en cap cas s’ha aconseguit aquest compromís.

Pel que fa a l’actuació de l’operatiu d’antiavalots de la Guàrdia Urbana a la fi del concert, el Regidor del Districte també ha negat ser coneixedor dels fets, i tot i la demanda per part de la CUP que s’obrí una investigació, no sembla que el Districte en tingui un especial interès.

La CUP lamenta que el Regidor del Districte no conegui, o afirmi no conèixer, les accions de la guàrdia urbana o les censura comunicada per un càrrec polític del districte a la FMR; i entenem que, tant la censura de l’acte, com l’actuació de la Guàrdia Urbana, no són fruit de l’atzar, sinó que obeeixen a criteris polítics per tal de silenciar les veus crítiques a Sant Andreu.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s