Comunicat de l’Esquerra Independentista de Sant Andreu EN DEFENSA DEL CASC ANTIC

L’Esquerra Independentista de Sant Andreu, formada per l’AJ La Trinxera, la CUP de Barcelona (nucli Sant Andreu)  i Endavant (OSAN) donem suport a les mobilitzacions i reivindicacions veïnals en defensa del Casc Antic de Sant Andreu.

Som conscients que el Pla per la protecció del nucli antic de Sant Andreu ha desafectat (és a dir salvat) moltes de les cases que estaven afectades en el pla anterior, però tot i així, considerem insuficient desafectar 240 de les 300 cases afectades, mentre en quedi ni que sigui sols una d’afectada.

Per bé que si compartim la necessitat de creació d’equipaments que preveu el Pla, així com la inclusió de noves finques al Catàleg de Patrimoni de la ciutat, no podem defensar la renovació urbanística biquinquenal que també s’hi inclou, doncs va lligada a un model de ciutat grisa molt allunyat de l’essència arquitectònica que caracteritza al nostre poble.

No veiem la necessitat de crear els anomenats “eixos cívics” (un d’ells ampliant la Riera de Sant Andreu arrabassant els patis de les cases de Rubén Darío , i l’altre enderrocant cases al Carrer Jorba), considerem que aquests carrers han estat afectats sense una demanda prèvia per part dels veïns i veïnes de Sant Andreu, i la imposició d’aquests “eixos cívics” en cap cas ha estat fruit d’una demanda veïnal.

Per bé que el projecte preveu la creació de zones verdes, posem en dubte què significa zona verda per l’Ajuntament. Tenim com a precedent la zona asfaltada davant l’escola Can Fabra, zona que està catalogada com a verda, tot i que és del tot qüestionable aquesta consideració.

En un context de retallades socials, considerem innecessària una despesa de 21,6 milions d’euros per dur a terme el Pla. Entenem que l’Ajuntament hauria de destinar aquests diners en els serveis públics en els què te competència, com  són el transport públic o les escoles bressol, entre altres.

Així doncs, ens oposem rotundament a la renovació urbanística que preveu el Pla, i per tant, exigim la desafectació total, és a dir la no expropiació i posterior demolició,  de totes les cases afectades com són les del carrer Jorba, carrers de Sòcrates, Virgili, Ajuntament, Castellbell, Riera de Sant Andreu, Rubén Darío, Irlanda, Montsec, Arbúcies i Ignasi Iglesias, entre d’altres, i d’aquesta manera mantenir el valor històric del casc antic de Sant Andreu.

Sant Andreu de Palomar. Març de 2012.

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s