Guardia Urbana i Mossos, són un nou comerç a Sant Andreu?

El passat dissabte 2 de juny, al carrer Gran s’ha celebrat la  Mostra de Comerç al Carrer. Tot i que en essència, aquesta fira pretén mostrar la diversitat establiments i serveis que formen part de Sant Andreu, també ha acollit dos paradistes que en cap cas es poden considerar un comerç del poble: els Mossos d’Esquadra i la Guardia Urbana.

 

És ben clar que, la presència de parada de la Guardia Urbana i dels Mossos d’Esquadra no és més que una operació d’imatge d’aquests cossos policials, ara més que mai que els plouen crítiques arreu, doncs en un context de retallades de drets socials, ells són els principals autors que exerceixen la repressió ordenada pels poders públics contra tota veu dissident.

 

No oblidem que la Guardia Urbana foren els responsables, juntament amb els mossos, de la detenció d’un vaguista andreuenc i de cops de porra durant la vaga General del 29M. A la vegada, els mossos d’esquadra, aquesta passada setmana, han protagonitzat una ràtzia de detencions, que s’ha saldat amb 10 detinguts (2 d’ells de sant Andreu), mentre que arrel d’aquestes detencions han entrat en presó preventiva sense fiança 2 veïns de Sants, i aquestes detencions no fan més que engreixar la xifra dels 100 detinguts arreu del principat arran de la vaga general.

 

Oferir als andreuenc i andreuenques una parada amb informació policial dins d’una mostra de comerç és un contrasentit. Què vénen els mossos i la guàrdia urbana? Des de quan són un comerç? què te de positiu visitar per dins una furgoneta d’antiavalots? quins valors s’han volgut transmetre als veïns que s’han aturat davant la seva parada? Ser mercenari no inclou cap valor positiu.

 

Ha resultat paradoxal veure coincidir  la parada de la Guardia urbana amb la marxa dels Indignats pel carrer Gran, en protesta per les detencions i exigint la llibertat del 2 empresonats; i com ha estat d’esperar, els manifestats s’han plantat davant la parada de tant discutits paradistes fent-los saber que no són benvinguts i recordant-los que són els responsables de la repressió. Això si, ni rastre de la parada dels mossos d’esquadra mentre ha durat la marxa d’Indignats, molt possiblement no volien ser senyalats, són ben conscients de quin és el seu paper.

 

Ha quedat ben clar que ni Guardia urbana ni Mossos d’Esquadra tenen cabuda en una Fira de comerç al carrer, però tampoc a Sant Andreu ni enlloc. Allà on vulguin fer la seva neteja d’imatge no els pertoca estar, les forces repressores no són més que això, i no hi ha maquillatge que valgui.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s