La CUP planteja algunes preguntes al regidor Raimond Blasi durant l’audiència pública.

 

El passat 21 de juny durant l’audiència pública, un militant andreuenc en representació de la CUP de Barcelona, va exposar la queixa pel fet que el passat 2 de juny, al carrer Gran es feia el comerç al carrer i entre els diversos paradistes, hi apareixien un estand de la guàrdia urbana i un altre dels Mossos d’Esquadra, amb furgoneta de la BRIMO (antiavalots) inclosa.

Què feien aquests cossos policíacs en mig de les parades?

Doncs intentar fer participar a la canalla, com per exemple, que pugessin a la furgoneta dels Mossos i toquessin la sirena, amb les consegüents molèsties pel veïnat, i d’aquesta manera intentar inculcar uns valors retrògades lligats a la violència policíaca i la cultura de la por.

Curiosament són els mateixos que prohibiran jugar a la canalla a pilota al carrer, en compliment de l’ordenança del civisme.

A més el militant de la CUP va retreure que aquests mateixos cossos policíacs són els que van detenir a 3 veïns de Sant Andreu, tots ells implicats en diverses entitats, i a 2 d’ells amb l’intent d’imputació “d’organització criminal” i la consegüent demanda de presó, així com també l’imputació a 6 ó 7 persones més per la participació a la passada vaga general.

Després d’aquesta queixa, va realitzar les següents preguntes:

              -Quan ha costat l’operació de neteja d’imatge de la policia a St. Andreu?

              -Creu què és ètic gastar aquests diners en un funció tan llunyana a la policia com fer una parada, i retallar en sanitat, escoles o simplement en diners cap a les entitats culturals i socials.

               -Continua veient normal  o lògic que per part del cos dels Mossos d’Esquadra s’intenti forçar la llei tan com per fer creure que els andreuencs detinguts formaven part d’un grup criminal i així poguessin decretar presó, acusació que ni de lluny va set acceptada ni per la fiscalia ni per la jutgessa de guàrdia?

               En el torn de respostes, el regidor d’Unió Raimond Blasi, va dir que la policia havia estat convidada per l’eix comercial i tot seguit va fer un al.legat ple de demagògia defensant la suposada honorabilitat dels cossos repressius i defensant en tot els casos l’actuació policíaca contra els vaguistes.

Finalment, després de ser interpel.lat pel militant de la CUP sobre els costos, va respondre que no ho sabia.

Cal també esmentar, que en el transcurs de l’audiència pública, a fora, diversos veïns i veïnes es concentraven i feien cassolada contra la repressió i responsabilitzaven al regidor.

Al mateix temps i per altres motius també es concentraven veïns i veïnes del Bon Pastor i Trinitat Vella.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s