Anotació

EL DRET L’HEM D’EXERCIR COM A POBLE I DE MANERA UNILATERAL

La candidata de la CUP Isabel Vallet ha participat en un debat sobre la independència organitzat per l’Assamblea Nacional Catalana (ANC) a Can Fabra, Sant Andreu. En el debat hi havia representants de tots els partits parlamentaris, tret del PP que va alegar “una indisposició” i de Ciutadans. En una sala plena de gom a gom, amb una trentena de persones que es van haver de quedar dempeus perquè no hi havia prou cadires, la candidata independentista ha deixat clar que, a diferència de la resta de partits, a la CUP no hi ha lletra petita pel que fa a les aspiracions nacionals i socials. Tots els portaveus polítics han apostat pel dret a decidir (fins i tot el PSC) i també han defensat l’estat del benestar, fins i tot CiU que representat per Anna Figueras, s’ha oblidat de les retallades i del seu pacte amb el PP. Però de tots els candidats només Isabel Vallet ha fet aquesta defensa parlant clar i sense embuts de la independència de “la nació complerta que són els Països Catalans” i dels problemes que ha generat la dictadura dels mercats: “El model capitalista no és que estigui en crisi, és que és crisi”, ha dit. “A diferència de la resta de partits, nosaltres plantejem un trencament amb l’economia capitalista”.

 

Durant les seves intervencions, els candidats han celebrat que la sala estigués plena i han reconegut que no estaven acostumats a veure tantes persones preocupades per la política. Dolors Camats, d’ICV, ha destacat que hi hagués tanta gent per exigir als polítics que facin bé la seva feina. En el seu torn de paraula, Vallet, advocada de professió, ha aproftat la frase de Camats per tornar a marcar perfil i deixar clar que la CUP no entén la política com la resta de formacions: “No estic d’acord amb vosaltres en que tota aquesta gent estigui aquí per dir-nos el que hem de fer”. Mirant al públic que estava sorprés per l’afirmació de la jove candidata, Vallet ha afegit: “La independència no us la portarà cap partit polític” i ha demanat la implicació de tothom per aconseguir la llibertat nacional. La seva intervenció ha provocat la complicitat i els aplaudiments del públic, entre els quals hi havia molts membres de l’ANC que, a diferrència dels polítics professionals, estan acostumats a treballar per un ideal sense cobrar.

 

La resta del debat ha estat marcada per la defensa del federalisme que ha fet Laia Bonet, del PSC, que ha assegurat que encara no es pot donar per perduda aquesta possibilitat. També hi ha hagut una discussió entre Uriel Beltran, de Solidaritat per la Independència, i Anna Figueras de CiU, que ha hagut de sentir com l’acusaven de no deixar clar si el seu partit vol la independència o un estat que depengui d’Espanya. En el discurs final dels candidats, una vegada més, s’ha pogut veure la claretat del discurs de la CUP: “La llei és permeable a la voluntat del poble”, ha defensat, per deixar clar que la Constitució no podrà impedir la independència i ha acabat dient: “El dret a decidir l’hem d’exercir com a poble i de manera unilateral”. Una vegada més, la jove candidata ha provocat els aplaudiments del públic. En acabar l’acte, nombroses persones han felicitat a Vallet, entre elles, Josep Colomé, portaveu de l’ANC. 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s