Acta assemblea oberta 12 de desembre

Les opinions que es recullin en les assemblees obertes seran considerades per la CUP. Les valoracions sobre què fer a la investidura es traslladaran a les Territorials i al Secretariat Nacional; les valoracions sobre la vinculació dels moviments socials amb els parlamentaris es traslladaran al Consell Polític per tal que aquest redacti la ponència que haurà de ser aprovada a l’Assemblea Nacional pel Conjunt de la militància.

Ordre del dia:

1.- Valoració dels resultats electorals

2.- Posició de la CUP a la Investidura

3.- Perspectives polítiques a desenvolupar al parlament

4.- Vinculació dels moviment socials amb els parlamentaris

 

1.- VALORACIÓ DELS RESULTATS ELECTORALS

Es valoren molt positivament els resultats obtinguts a Sant Andreu, doncs s’han triplicat els resultats obtinguts a les passades eleccions municipals. El resultat ha estat fantàstic, tant a Sant Andreu com a nivell Principat, sobretot tenint present que la decisió de presentar-se fou a l’octubre, poc temps abans de l’inici de campanya.

Han estat nombroses les persones que s’han apropat a la CUP per participar en la campanya electoral. S’ha creat una bona xarxa de treball que s’ha de considerar com un gran actiu  que valdrà de cara el futur.

S’ha fet molt bona feina al carrer durant la campanya però també abans. La campanya electoral no s’ha reduït als 15 dies previs a les eleccions, sinó que hi ha tot un treball previ.

Els resultats són conseqüència de la feina prèvia que ha fet la CUP i altres organitzacions de l’Esquerra Independentista (EI). Això explica que ha Sant Andreu centre (que és on la CUP ha fet feina) els resultats hagin estat superiors a altres parts del districte, el mateix passa a Barcelona ciutat o Girona, on s’han obtingut millors resultats que en altres parts del principat on no hi ha presència de l’EI o Casals.

Una part dels vots obtinguts s’explica com un vot de càstig als partits “stablishment”, pot entendre’s que s’han obtingut vots d’aquells que voten en blanc, dels moviments socials, d’anarquistes.. que han votat “allò que més mal fa” al sistema.

S’ha atret el vot d’activistes, doncs la CUP ha transmès que no deixarà les lluites del carrer, que serà altaveu dels moviments socials al Parlament. Ara caldrà que la CUP no decepcioni aquells que han posat confiança en ella, a la vegada que hauria de treballar per una aliança d’esquerres més gran.

La CUP no representa el 15M, tot i que hi ha estat al costat no ha pretès ser-ne representant. Hauria estat un error que el 15M hagués anomenat la CUP com a representat o que la CUP hagués intentat representar-lo. Es valora positivament per part de membres del 15M que la CUP no hagi tingut aquesta ingerència.

2.- POSICIÓ DE LA CUP A LA INVESTIDURA

s’entén que s’ha de votar NO a la investidura de qualsevol president, s’ha d’entendre com un “no, no us volem!, un no és molt més contundent que una abstenció que podria considerar-se passiva. Per altres vegades, si les opinions de la Cup fossin diverses, al tenir 3 parlamentaris cadascun d’ells podria votar una opció diferent, reflectint les diverses opinions dins la CUP i als moviments socials.

Es proposen dues actituds que haurien de prendre els parlamentaris, les quals no són necessàriament excloents entre si, doncs es pot fer una acció visible a la vegada que tenir un discurs contundent:

a)      Fer acció visible durant la investidura (tipus dur un pedaç a l’ull, dur samarretes reivindicatives, ensenyar una bala de goma…) d’aquesta manera es pretén donar importància als gestos perquè es vegi una manera diferent de fer política, no ser un discurs més per lo normal ja estan ells: “el mitjà es el missatge”

b)      Transmetre el nostre missatge clar i contundent per donar rigorositat al nostre discurs. No muntar “xous” d’entrada, fugir d’estereotips a la primera sessió, doncs ja tindrem temps. Evitar desvirtuar-nos amb un fet anecdòtic per aconseguir que se’ns miri pel discurs i així es compleixi la funció d’altaveu dels moviments socials. S’haurà de contestar el programa de qui es presenti a la Investidura, transmetent el nostre missatge i deixant clar que no pretenem legitimar aquest sistema doncs estem en una crisi democràtica on qui governa no són els parlaments sinó el sistema financer.

Per recalcar que la CUP ha de tenir un peu al parlament i un peu al carrer caldrà que fora del parlament hi hagi una concentració de persones que recolzin la CUP

S’ha valorat també la no assistència de la CUP a la Investidura, per evitar donar legitimitat al sistema i fer alguna cosa diferent d’allò que s’espera de la CUP. Aquesta opció ha comptat amb diverses opinions contràries, detallades a continuació:

–         s’hi ha d’anar per la confiança que ens han dipositats els vots rebuts

–         millor anar-hi per donar seriositat i que no se’ns desvirtuï d’entrada

–         assistir a la investidura no significa que no es pugui faltar en altres moments

–         La CUP ja s’ha presentat i això no significa que es legitimi el sistema.

 

3.-PERSPECTIVES POLÍTIQUES A DESENVOLUPAR AL PARLAMENT

 

–         Assistir quant moviments socials, esquerra independentista, moviment popular… ho cregui convenient.

–         No involucrarse en comissions, exceptuant economia, sanitat i educació

–         No fer coalicions al parlament, si no al carrer.

–         Si la CUP vol ajudar a construir amb moviments populars, tenen que ser els propis moviments populars els qui treballin.

–         Buscar una línea més combativa tant al carrer com al parlament.

–         Intentar buscar un objectiu clar i anar a per ell, parlant de objectiu una persona.

–         Veure la política parlamentaria, veure la política al carrer i actuar.

–         Tenir una via de control i una via participativa.

–         Lluita real pel dret a la informació.

–         Transparència.

–         Portar al carrer les lleis i les decisions que plantegen tots els partits dins el parlament.

–         Treballar desde dins l’administració.

 

Ens pregunteu el perquè no hem acceptat el grup parlamentari. I la resposta seria que considerem que no ens pertoca, ja que si no hem tret els vots suficients no hi tenim dret.

 

4.- VINCULACIÓ DELS MOVIMENTS SOCIALS AMB ELS PERLAMENTARIS

–         Si els moviments o volen, crear una oficina política on es pugui parlar de propostes hi treballs amb tots els col·lectius.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s