Crònica de la presentació del Cop de CUP

El passat dissabte 6 d’abril, la CUP de Sant Andreu va oferir la presentació del llibre Cop de CUP. Viatge a l’ànima i a les arrels de les Candidatures d’Unitat Popular a la Nau Ivanow de la Sagrera. L’acte va comptar amb la presència dels dos autors de la publicació, David Fernàndez, diputat al Parlament de Catalunya, i Julià de Jòdar. Els escriptors van exposar obertament i sense complexes els orígens i continguts del Cop de CUP.

Així, doncs, les explicacions dels autors van començar amb l’exposició de les parts que configuren el llibre, oferint un breu resum dels continguts de cada capítol. Tot seguit, i un cop les persones assistents s’havien pogut forjar una idea general de l’estructura de la publicació, els escriptors van parlar de l’elaboració del llibre, des dels seus inicis com a projecte fins als actes de presentació dels últims mesos.

A nivell general, podem dir que va ser un acte molt didàctic. Els autors del Cop de CUP van aprofitar l’oportunitat per fer cinc cèntims de la història de l’independentisme català, en la qual s’aprofundeix encara més a les pàgines del llibre que just presentaven. Julià de Jòdar i David Fernàndez van exposar amb quatre pinzellades quin ha estat el recorregut de l’Esquerra Independentista i com la CUP n’ha acabat formant part. I d’aquesta manera, el discurs es va anar encaminant cap a l’explicació de la creació de les primeres Candidatures d’Unitat Popular. Tot plegat, sempre amb l’anècdota a punt i en un to accessible i planer.

Acabades les intervencions de cadascun dels ponents, es va obrir un torn obert de paraules que van permetre al públic plantejar qüestions, dubtes i reflexions. Així, doncs, per la mateixa dinàmica de l’acte, no es va presentar un debat general, sinó una oportunitat de rebre resposta directa per part dels autors en quant a la seva opinió personal respecte temàtiques diverses d’afectació actual.

Des de la CUP de Sant Andreu volem agrair la presència de Julià de Jòdar i David Fernàndez, la cessió de l’espai per part de la Nau Ivanow i l’assistència a l’acte de gairebé mig centenar persones.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s