La CUP denuncia la gairebé nul·la voluntat de participació ciutadana en el Consell de Salut del Districte de Sant Andreu

La CUP lamenta la manca de participació ciutadana en el Consell de Salut de Sant Andreu. El passat 17 d’abril es va celebrar l’esmentat consell on hi va assistir la CUP com a membre de la Comissió de Salut de Sant Andreu. A la vista dels fets que exposarem creiem que CiU tracta a la ciutadania com a mera clienta i consumidora d’uns serveis dels quals només han de passar comptes un cop cada quatre anys. Volem deixar clar que la CUP entén que la participació ciutadana, la transparència i la radicalitat democràtica són una peça fonamental i absolutament necessària per tal d’oferir uns serveis públics, universals i de qualitat.

Així doncs el primer entrebanc ja ens el varem trobar en una ordre del dia dissenyada únicament pel mateix Ajuntament. Cal matisar que el Consell no és un òrgan decisiu, sinó consultiu, per la qual cosa l’ordre del dia, així com la seva convocatòria haurien de ser legalment paritaris en la seva conformació tant per part de l’Ajuntament com de les veïnes i veïns. Concretament no van incloure la proposta de la Comissió de Salut que demanava tractar els fets del passat 13 de desembre durant els quals el regidor del districte, Raimon Blasi, va impedir la entrada als membres de la Comissió dins el Consell al·legant suposats motius de seguretat ja que es celebrava dins les instal·lacions encara per inaugurar del CUAP de Casernes.

Per altra banda aquests consells es celebren només cada 6 mesos i els veïns i veïnes no poden proposar dates de celebració. Això impossibilita un seguiment periòdic per part de la ciutadania. A més a més el Districte ha fet cas omís a les demandes de posar data per a un Consell de Salut amb més celeritat, per a l’imminent inauguració del CUAP de Casernes. Si això no fos prou, malgrat que la Comissió de Salut de Sant Andreu demanava fer una comissió de seguiment regular amb participació veïnal, els tècnics i polítics al Consell de Salut s’hi van negar.

Així doncs, es van destinar dues hores a exposar els temes escollits per l’Ajuntament, els quals eren molts d’ells de farciment i autopublicitaris. Per tant no es van parlar aspectes de major importància com aprofundir en la situació del CUAP de Casernes (l’absència de plantilla i mitjans, radiologia, especialistes, connectivitat de transports públics, etc.) o els efectes de les polítiques del govern sobre la sanitat (tancament de quiròfans, plantes i serveis a la Vall d’Hebron, llistes d’espera, euro per recepta, etc.). Malgrat tot, quan aconseguíem exposar una de les nostres demandes, massa sovint els tècnics i polítics responien amb respostes evasives. Per si no fos poc no es va poder exposar les preocupacions dels assistents al·legant que ja no hi havia temps i ens van convidar a enviar-ho per escrit o esperar al següent Consell al cap de mig any.

Un altre punt que denota una falta de rigor democràtic fou quan se’ns va plantejar que en un termini de 5 dies havíem d’escollir 3 representants de entitats del Consell de Salut perquè ens representessin al Consell Ciutadà del Districte. El marge de temps era ínfim per tal de poder decidir entre les veïnes i veïns qui serien els nostres representants.

Així doncs la CUP reclama processos més democràtics i consensuats amb veïnes i veïns. Només així obtindrem una sanitat pública, universal i de qualitat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s