Crònica de l’Audiència pública

A l’Audiència pública celebrada el darrer 4 de setembre, la CUP Sant Andreu va formular diverses intervencions plantejant les següents qüestions al Regidor del Districte de Sant Andreu Raimond Blasi:

a)      En primer lloc un bloc de preguntes relatives als seus dos anys al capdavant del districte de Sant Andreu:

         Si al marge dels 166 pisos de lloguer social per una població de més de 150.000 habitants és pensa adoptar alguna mesura amb els pisos buits existents al districte de Sant Andreu.

La resposta en aquest cas va ser amb evasives dir que no s’ha pensat adoptar cap mesura que penalitzi els pisos buits

         Quina mesura s’ha adoptat per preservar la finca del carrer pont desallotjada el darrer més de juliol?

El Regidor va fer una sèrie d’al·lusions a futuribles acords amb el Centre d’Estudis Ignasi Iglesias, però en qualsevol cas, des de que es va desallotjar la finca, aquesta va ser tancada i no s’ha adoptat cap mesura per preservar el seu manteniment.

         S’Ha arribat a algun acord amb els veïns de les cases de la casernes en relació als desperfectes de construcció en les finques de REGESA?

Ens va contestar que només queden tres o quatre persones amb deficiències greus amb les que no s’havia solucionat el problema. Estem pendent de confirmar aquesta dada.

         Davant de les promeses de reimpulsar el projecte del Canòdrom, quin projecte vol reimpulsar, el del seu partit de construir un equipament de ciutat, o el dels veïns i veïnes de congres representats a la Taula d’entitats que reclamen: poliesportiu, escola bressol, una residència de gent gran ?

Efectivament el projecte de ciutat esta pressupostat, no així els diferents equipaments demanats per la Taula d’entitats que estan pendent de la modificació d’un pla urbanístic que ni tan sol esta en projecte, ha manifestat que queda descartat per aquesta legislatura

         I per últim i en relació a diferents actuacions de la Guardia Urbana, pensa vostè demanar responsabilitats als agents implicats, tant en el desallotjament del local de diables a les darreres festes majors, com als agents implicat en la identificació i detenció de dues dones per posar una enganxina a l’acte d’Elissa Garcia al darrer mes de març?

El regidor ha manifestat que l’actuació de la Guardia Urbana en tot dos casos va ser correcta i que no pensa demanar responsabilitats als agents participants.

b)      En relació a les obres de l’estació Sant Andreu Comtal i les obres de l’Estació de La Sagrera (TAV), concretant sobre l’acord Ajuntament de Barcelona amb el Ministeri de Foment, el Regidor va contestar que correspon a un altre nivell i entre altres evasives, que li preocupa, tot i que ell no pot fer res ni té opinió sobre l’acord.

c)        També vam formular una pregunta que va ser feta també per les Associacions de Veïns de Sant Andreu de Palomar i Sant Andreu Nord- Tramuntana en relació a una passarel·la que substitueixi l’actual, demanant com idoni el carrer Joan Torras (acord de l’últim Consell de Districte), i un altre pregunta sobre la futura adequació dels accessos a l’estació Sant Andreu Comtal per persones amb mobilitat reduïda i pels viatgers carregats amb maletes davant la precarietat dels esmentats accessos. El regidor, novament, no va concretat res sobre si pretenia solucionar la situació i va respondre amb evasives

d)      Es va preguntar sobre la modificació dels criteris per licitar als concurs d’explotació de serveis especialment els relatius a les residències de gent gran, on s’ha substituït els criteris de qualitat pels criteris de preus de manera que ara per guanyar un concurs relatiu a la explotació de serveis de gent gran s’ha reduït notablement la importància de la qualitat davant del preu. Va contestar que al veure algunes reaccions varen modificar  els criteris per aconseguir millorar la qualitat dels mateixos. Haurem de parlar amb les entitats per donar credibilitat a aquesta afirmació.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s