Resum de l’acte d’Independència per Canviar-ho Tot

Imatge

El dissabte 5 d’octubre va tenir lloc als Jardins de Can Fabra un col·loqui sobre la campanya “Independència per canviar-ho tot”. Un dels seus portaveus, en Joan Sebastià Colomer, va fer una explicació del per què d’aquesta iniciativa de mobilització política.

El portaveu va començar fent una introducció de l’inici del procés independentista, que va ser en iniciar-se el procés de recentralització de l’Estat i els atacs a la llengua catalana. En aquest context és quan el govern d’Artur Mas es veu obligat a moure fitxa degut a la forta pressió i mobilització del poble.

Va emfatitzar que el govern de Catalunya i la patronal catalana no tenen com a primera opció l’autodeterminació i molt menys la desobediència a l’Estat espanyol, sinó que el que volen és negociar amb l’estat per treure’n una situació que els sigui beneficiosa pels seus interessos. D’aquí que tant CiU com la seva crossa ERC proposin, com una de les alternatives, unes eleccions plebiscitàries. De fet, en cap dels possibles escenaris contemplen un Estat català independent fora de la Unió Europea; amb això ja deixen molt clar quin tipus de model econòmic voldrien pel futur Estat.

Per aquests motius, va dir, té més sentit que mai la campanya nacional “Independència per canviar-ho tot”, una iniciativa que vol posar l’accent en l’autoorganització de les classes populars per lluitar per un Estat independent amb un model polític i econòmic al servei de les persones i no al servei mesquí de les elits. A més, aquesta campanya es preveu de llarg abast en el temps i també en extensió territorial, ja que abraça la totalitat dels Països Catalans, ja que la problemàtica social i econòmica és la mateixa, així com també l’opressió que exerceix l’Estat espanyol; com a mostra només cal veure la imposició del TIL* a les Illes i la forta oposició popular.

Per acabar, va remarcar la importància d’assistir a la manifestació del proper 19 d’octubre a Barcelona. Finalment, es va donar l’oportunitat a la vintena de persones presents al col·loqui per opinar i preguntar el que volguessin.

*Fem servir el terme “TIL” per seguir el nom oficial del Decret del govern balear respecte la llengua vehicular usada a les escoles de les Illes. Caldria aclarir, però, que les pràctiques docents que imposa el Decret no responen a allò que la recerca especialitzada ha conceptualitzat com a Tractament Integrat de Llengües. Per aquest motiu, instem a fer un ús adequat de la terminologia específica de l’àmbit sobre el qual s’emmarca el debat, alhora que proposem que s’emprin termes més convenients per fer referència al Decret 15/2013 del govern balear.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s