La CUP condemnem les accions de grups feixistes a Sant Andreu i l’amistat entre els Mossos d’Esquadra i els Legionarios

La setmana passada, la CUP de Sant Andreu vam emetre un comunicat exposant el nostre punt de vista respecte la cessió gratuïta dels 5000m2 de terrenys públics a l’Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios. Alhora, convidàvem a participar a la manifestació convocada per l’Assemblea Antifeixista de Sant Andreu el matí del diumenge 23 de febrer.

La nit anterior a la manifestació, un grup de membres del col·lectiu Democracia Nacional van omplir la plaça Orfila, que era l’espai de convocatòria de l’acte, de pintades amb missatges i símbols feixistes. A més a més, altres indrets de Sant Andreu, com la carretera de Sant Adrià o la Riera de Sant Andreu, també van rebre uns quants escrits a les parets. Alguns dels missatges que s’han pogut llegir han estat “Una grande y libre“, “En Melilla más cuchillas“, “Separatismo pena de muerte“, “Muerte al separatismo“, “Viva España“, “Gloria eterna a los de Blanquerna“, “A mi la Legión” i “Democracia Nacional ni un paso atrás“. Aquí us deixem algunes de les fotografies que se n’han pogut realitzar. En una de les imatges hi apareixen dues persones vanagloriant-se de la pintada.

Imatge

ImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatge

L’endemà, la manifestació va transcórrer sense incidents. En acabar l’acte, segons hem pogut saber gràcies a les informacions emeses per Llibertat.cat, un grup dels Mossos d’Esquadra que custodiaven la protesta van formar part d’un dinar de germanor fet amb el col·lectiu de Legionarios, dins del local públic cedit per les institucions. A la fotografies següents mostrem el grup de Mossos d’Esquadra, vestint l’uniforme oficial de servei, participant a la trobada:

ImatgeImatge

Imatge

Des de la CUP, volem condemnar enèrgicament aquest conjunt de fets. El poble de Sant Andreu no només ha hagut de rebre, en terrenys públics, la presència d’un col·lectiu feixista, sinó que també ha estat testimoni de la impunitat amb què actua l’extrema dreta espanyolista. Així mateix, volem fer notar la nostra indignació per les relacions d’amiguisme establertes pels Mossos d’Esquadra en hores de servei públic -com així indica la seva indumentària- amb la feixista Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios. Aquestes relacions personals i directes ens mostren la línia ideològica que segueix el cos policial català, així que instem les persones competents a emprendre mesures imminents davant d’aquest fet.

Així mateix, la connivència entre la policia catalana i les forces feixistes espanyoles no només es veu amb la impunitat amb què quedaran les pintades: també hem pogut veure com, d’entre els fets del 12 d’octubre, l’acte de Blanquerna -reivindicat a les pintades- i la situació que denunciem a Sant Andreu, l’única persona que ha patit represàlies amb presó ha estat un antifeixista acusat sense proves. Queda palès que l’enemic del govern català no són els opressors espanyols, sinó el mateix poble català en lluita.

Lluny de treballar per la seva abolició, les institucions cedeixen espais públics gratuïtament a grups feixistes i, mentre permeten que les parets de Sant Andreu s’omplin d’amenaces, els Mossos d’Esquadra hi estableixen relacions d’afinitat personal. Per aquest motiu, considerem fermament que cal un canvi de rumb immediat: és imperatiu que la cessió de terrenys sigui retirada, que el proselitisme del feixisme sigui condemnat i que els càrrecs públics -entre ells, els Mossos d’Esquadra- actuïn en conseqüència d’aquest fet.

Ja es diguin Antiguos Legionarios, Democracia Nacional, o de qualsevol altra manera: no volem grups feixistes ni a Sant Andreu, ni als Països Catalans, ni enlloc.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s