La CUP, arran de la no adjudicació de la gestió del casal de barri a la federació l’Harmonia

El passat dimecres 23 d’abril la Comissió de valoració de l’Ajuntament de Barcelona va declarar desert el concurs per la gestió del Casal de Barri ubicat al recinte de l’antiga Fabra i Coats. Aquesta comissió ha estimat que cap dels projectes presentats assoleix la puntuació mínima per accedir a l’adjudicació. Malauradament aquesta decisió tanca la porta a la gestió ciutadana que volia realitzar la Federació d’Entitats Ateneu Harmonia i deixa via lliure a l’Ajuntament per a privatitzar la gestió d’aquest espai.

La gestió comunal d’equipaments socioculturals per part de moviments veïnals té una llarga tradició a la ciutat amb casos singulars com l’Ateneu Popular de Nou Barris o el Bloc Onze de Can Batlló. En els darrers anys la tendència cap a l’autogestió s’ha vist reforçada i en aquest sentit la proposta de la Federació l’Harmonia de crear un Ateneu Cultural i Popular era el màxim exponent a Sant Andreu de Palomar.

Des de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP), organització que també treballa per a la transformació de les institucions municipals volem manifestar les següents consideracions:

  • La decisió de l’Ajuntament de Barcelona és una tupinada per a impedir a la Federació l’Harmonia accedir a la gestió del Casal de Barri. La convocatòria del concurs ha estat l’enèsim parany que el regidor Raimond Blasi i el seu equip han parat a l’Harmonia en els més de vuit anys que dura el procés.

  • L’objectiu de l’Ajuntament de Barcelona és evitar la creació d’un Ateneu Cultural i Popular de referència pels moviments andreuencs, perquè esdevindria un contrapoder a nivell associatiu i cultural a les institucions del règim.

  • La resolució del concurs pot desembocar en una privatització de la gestió d’aquest equipament. Una mesura que aniria en sintonia amb la tendència de reduir despesa pública d’un Ajuntament que tanca amb un superhàbit de 139 milions d’euros el darrer exercici econòmic alhora que desaten les necessitats més bàsiques dels ciutadans.

A més a més la Candidatura d’Unitat Popular exigim:

  • L’adjudicació directa de la gestió del Casal de Barri de la Fabra i Coats a la Federació d’Entitats Ateneu Harmonia.

  • El compromís de Raimond Blasi de prioritzar l’autogestió veïnal d’equipaments mitjançant processos participatius en altres espais conflictius del Districte com el Canòdrom, Can Portabella o les Casernes.

Alhora aprofitem per adherir-nos a les convocatòries i accions que efectuarà durant les properes setmanes la Federació l’Harmonia com l’apropiació popular de l’espai del Casal de Barri que es farà els propers 23 i 24 de maig en el marc de les Festes de Primavera.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s