La CUP Sant Andreu exigeix la prohibició de la missa en honor a la “División Azul”

LA CUP DAVANT DE LA CELEBRACIÓ DE LA MISSA EN HONOR A LA “DIVISIÓN AZUL”

  La “Hermandad de Combatientes de la División Azul” de Barcelona ha divulgat per xarxes socials la convocatòria d’una missa en homenatge als voluntaris espanyols que lluitaren enquadrats en l’exèrcit de l’Alemanya nazi en els fronts orientals durant la Segona Guerra Mundial. Concretament es vol commemorar el 72è aniversari de la Batalla de Krasny Bor on l’exèrcit nazi i la “División Azul” foren derrotats per l’Exèrcit Roig.

L’ofici religiós està previst pel proper 15 de febrer a les 12:00 a una capella dins dels locals de la “Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios”. Aquesta entitat sense arrelament a Sant Andreu de Palomar va accedir a l’ús d’aquest equipament un cop les antigues casernes van passar a mans del Consorci de la Zona Franca. Malgrat les protestes de la Plataforma Antifeixista, un pacte tàcit entre CiU i PP al Consell d’Administració del Consorci de la Zona Franca els va concedir en règim precari els locals i el solar adjacent.

Davant d’aquesta convocatòria la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Sant Andreu volem fer les següents consideracions:

• La “División Azul “ va ser un grup de criminals feixistes que acudiren a l’auxili del règim més totalitari i sanguinari que hi ha hagut a Europa en tot el segle XX. L’acte litúrgic que es pretén celebrar cerca el rescabalament públic d’aquest col•lectiu en una clara ofensa a la memòria històrica, la convivència cívica i els valors democràtics. A més a més és constitiu de diversos delictes tipificats al Codi Penal per la seva incitació a l’odi i la discriminació.

•Els locals públics de la “Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios” acullen de manera sistemàtica esdeveniments d’apologia bel•licista, d’exaltació de la hispanitat o d’homenatge al feixisme. Aquests actes es realitzen amb l’absoluta connivència del Consorci de la Zona Franca i l’Ajuntament de Barcelona, i conseqüentment dels partits que governen ambdues institucions: Partit Popular i Convergència i Unió respectivament.

En aquest sentit la Candidatura d’Unitat Popular de Sant Andreu, exigim:

• Que l’Ajuntament de Barcelona faci les gestions pertinents per prohibir la celebració d’aquesta missa.

• Que es retiri la cessió a precari dels locals i els solar que gaudeix la “Antigua Hermandad de Caballeros Legionarios”.

• Que tot seguit es procedeixi al desallotjament immediat d’aquesta entitat, es doni un ús veritablement públic als locals i s’adeqüi el solar com a zona verda mentre es decideixen els usos definitius.

A més a més fem una crida als veïns i veïnes de Sant Andreu de Palomar a organitzar-se davant d’aquesta nova provocació dels col•lectius feixistes.


Sant Andreu de Palomar, Països Catalans a 29 de gener de 2015

B8hSMMsCUAE7Oce.jpg large

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s